FAQ

 

 

Înscrierea în program

 • Cum se realizează selecția daca sunt mai multe candidate?

Primele 755 de femei care întrunesc toate criteriile, au trecut prin procesul de înregistrare și au semnat acordul de participare vor fi acceptate în program.

 • Cum aflăm dacă suntem admise?

După participarea la sesiunea de informare și semnarea acordului de participare, se va realiza o verificare a criteriilor pentru fiecare persoană în parte. Dacă aceste criterii sunt întrunite, echipa Digital Women va notifica individual fiecare femeie admisă în curs și va furniza instrucțiuni pentru participarea în curs.

 • Există o limită de vârstă pentru admiterea în curs?

Deoarece programul are o componentă de angajabilitate, admiterea în curs va fi disponibilă pentru femeile cu vârsta de peste 18 ani. 

 • Pentru acordul de participare este suficient doar CNP sau trebuie și seria de buletin?

 În completarea acordului de participare veți putea furniza ori CNP-ul ori seria și numărul de buletin.

 • În cât timp primesc confirmare după trimiterea acordului de participare?

Veți primi confirmarea admiterii în curs în maximum 5 zile lucrătoare după trimiterea acordului de participare.

 • Rezultatele la testul de auto-evaluare MyDigiSkills trebuie trimise la echipa Digital Women?

Acest lucru nu este necesar, se va face o verificare automată în sistem.

 • M-am înscris și la cursul de la Fundația Leaders, oferit tot de Google, este vorba despre același curs?

Fundația EOS oferă 755 de burse pentru un singur curs – cel de IT Support. Fundația Leaders oferă 500 de burse pentru 4 cursuri diferite –  IT Support, Data Analytics, UX Design sau Project Management. Dacă v-ați înscris în Digital Women la cursul de IT Support, aveți opțiunea să vă înscrieți la Fundația Leaders la unul dintre celelalte trei cursuri. Atenție să nu vă înscrieți la cursul de IT Support în ambele programe! Puteți fi descalificată.

Despre curs și certificare

 • Se poate accesa de pe orice tip de laptop?

Cursul se poate accesa și parcurge de pe orice dispozitiv cu o conexiune de internet stabilă. Recomandăm utilizarea unui laptop sau a unui desktop computer.

 • Totul va fi online? self-learning?

Da, cursul este online, self-paced – aceasta înseamnă că puteți să parcurgeți modulele la orice oră, în ritmul dumneavoastră.

 • Cum este organizat cursul si cum se elibereaza diplomele?

Cursul este organizat in 5 module. La finalizarea fiecarui modul, se elibereaza o diploma. Astfel, la finalizarea tuturor celor 5 module, veti avea acces in platforma Coursera la 5 diplome si la certificatul Google IT Support Professional.

Vedeti mai jos o schema a cursului cu cele 5 module si ce contin fiecare, precum si numarul de ore pentru parcurgere:

 • Cursurile sunt in format scris, sau sunt înregistrări?

Lecțiile includ atât înregistrări video cât și documente scrise și exerciții.

 • Trebuie parcurse toate modulele sau putem alege doar unul dintre ele?

Pentru finalizarea cursului și obținerea certificării este absolut necesar să parcurgeți toate modulele și să completați toate testele.

 • Dacă nu înțelegem ceva, putem relua anumite lecții înainte de a da examenul?

Fiecare lecție se termină cu un test scurt. Atât testele cât și lecțiile pot fi reluate pentru a se asigura învățarea și dobândirea de competențe noi.

 • Exista un sistem de evaluare, gen teste, examen final, proiect, etc?

În fiecare modul există teste scurte după fiecare lecție. Aveți nevoie de un scor bun pentru a trece testele și pentru a avansa la următoarele lecții.

 • Care este valabilitatea certificatului?

Acest certificat nu are o perioadă de valabilitate. El poate fi adăugat în CV-ul dumneavoastră ca și validare a competențelor necesare pentru un job de suport IT.

 • Certificatul are acreditare la orice fel de loc de munca care necesită cunoștințe în domeniul IT?

Certificatul este util pentru următoarele tipuri de joburi:

 1. Analist sistem
 2. Tehnician IT
 3. Specialist suport IT
 4. Specialist computere
 5. Administrator baze de date
 • Cursul este recunoscut internațional?

Atât cursul cât și certificatul au recunoaștere internațională, fiind deja implementat în foarte multe țări.

 • Dacă urmez deja o facultate în domeniul IT, credeți că acest curs mă va ajuta?

Cu siguranță. Acest curs este creat de Google împreună cu Coursera (una dintre cele mai mari platforme de elearning din lume). Atât design-ul cât și conceptele conținute de curs vă vor ajuta să vă pregătiți pentru un job de suport IT pe care îl veți putea accesa chiar și din timpul universității.

 • Există un termen limită pentru finalizarea cursului?

Termenul limită este finalul anului 2021, dar vă recomandăm să finalizați cursul până la 15 decembrie 2021. Acest curs poate fi finalizat mult mai repede, dacă dedicați mai mult timp studiului în fiecare zi.

 • Dacă finalizăm mai repede cursul trebuie sa-i așteptăm și pe ceilalți?

Parcurgerea acestui curs se face individual, nu în clase sau grupuri. Astfel, veți obține certificarea în momentul în care finalizați cursul.

 • Putem avea acces la o lecție “demo” pentru a înțelege exact cum se va desfășura cursul și cât de dificil este?

Vă invităm să verificați informațiile despre conținutul cursului aici înainte de a decide dacă să vă înscrieți sau nu: https://digitalwomen.eu/despre-curs/ . Dacă întruniți criteriile prezentate în sesiunea de informare, atunci cu siguranță veți putea finaliza cursul.

 • În timpul cursului, Coursera solicită o verificare a identității cursantului, dar întâmpin probleme la încărcarea copiei cărții de identitate. Ce fac în situația aceasta?

În primul rând, verificarea identității este un lucru perfect normal și se face cu respectarea tuturor normelor de GDPR. Dacă întâmpinați probleme tehnice la încărcarea cărții de identitate, vă rugăm să ne trimiteți un mesaj la info@digitalwomen.eu și veți primi asistența necesară.

Angajare

 • Cele două workshop-uri de competențe pentru angajare se vor desfășura tot online?

Da, cele două workshop-uri se vor desfășura online, prin platforma Teams și ele vor fi repetate în așa fel încât să puteți participa la ambele.

 • La ce fel de joburi concrete se poate aplica după finalizarea cursului?

Acest curs și certificarea vă ajută să vă angajați în următoarele tipuri de joburi:

 1. Analist sistem
 2. Tehnician IT
 3. Specialist suport IT
 4. Specialist computere
 5. Administrator baze de date
 • Acest curs este dedicat doar pentru obținerea unei funcții in domeniul IT suport? Eu aș vrea să mă focusez pe front end development – Acest curs m-ar putea ajuta?

Acest curs contribuie în mod direct la obținerea unui job entry-level de suport IT.

 • Dacă nu ne interesează un job specific în IT, cunoștințele dobândite ne pot ajuta de principiu în orice job de digital, în sensul larg?

Competențele dobândite în acest curs pot folosi în orice job care are legătură cu domeniul digital. Mai mult decât atât, competențele de bază deprinse în acest curs pot facilita înscrierea la cursuri de competențe digitale avansate (ex. CompTIA A+).

 • Avem acces la job-uri pentru Google?

Acest curs și certificarea Google pot să faciliteze accesul la joburi entry-level de suport IT la orice companie sau instituție, inclusiv la Google. Însă acest program nu facilitează în mod direct angajarea într-un job în compania Google.

 • Ce presupune obligația de a vă informa asupra statutului profesional?

Dacă în timpul sau după absolvirea cursului vă găsiți un job nou (cu contract de muncă sau internship), avansați la locul de muncă actual pe o poziție mai bună, sau vă schimbați cariera, vă vom ruga să completați un survey (formular online) prin care să ne anunțați acest lucru. 

 • Avem obligația să ne angajăm în domeniul IT după absolvirea cursului?

Nu există o obligativitate de angajare. Scopul acestui curs și certificării aferente este să vă ajute să accesați joburi de suport IT care pot fi disponibile și în companii care activează în alte domenii decât în domeniul IT. 

 • Pot să deschid un PFA în domeniul IT pe baza acestei certificări?

Cu această certificare, puteți deschide un PFA cu următoarele coduri CAEN, care să vă permită să oferiți servicii de suport IT: 

 1. Cod CAEN 6203 Activitati de management (gestiune si exploatare) a mijloacelor de calcul
 2.  Cod CAEN 6209 Alte activitati de servicii privind tehnologia informatiei
 • Ce salarii sunt disponibile pentru locurile de muncă în domeniul de suport IT?

Salariile pentru locurile de muncă entry-level ca suport IT diferă în funcție de factori ca și compania, locația, sau competențele extra necesare (ex. limbă străină). Dar, conform site-ului undelucram.ro, media este undeva la 3,000 – 3,500 lei net, plus diferite alte bonusuri.