FAQ

 

Despre înscrierea în programul DiWo23

 • Cum se realizează selecția în cazul în care numărul înscrierilor depășește numărul burselor disponibile?

Acordarea burselor se realizează pe principiul primul venit primul servit, astfel primele 450 de persoane care întrunesc toate criteriile, au participat la sesiunea de informare, au trecut prin procesul de înregistrare și au semnat contractul de participare vor fi cele acceptate în program.

 • Cum aflăm dacă suntem admise?

După participarea la sesiunea de informare și semnarea contractului de participare, se va realiza o verificare a criteriilor de admitere în program pentru fiecare persoană în parte. Dacă aceste criterii sunt întrunite, echipa DiWo23 va notifica individual fiecare femeie admisă în curs și îi va furniza instrucțiuni privind următoarele etape de parcurs.

 • Există o limită de vârstă pentru admiterea în curs?

Deoarece programul are și o componentă legată de angajabilitatea absolventelor, admiterea în curs va fi disponibilă pentru toate persoanele de sex feminin cu vârsta de peste 18 ani. 

 • În cât timp primesc confirmare după semnarea contractului de participare?

Veți primi confirmarea admiterii în curs și invitația pe platforma de învățare  în aproximativ trei zile după semnarea online a contractului de participare.

 

Despre cursuri și certificare

 • Platforma de învățare se poate accesa de pe orice tip de laptop?

Cursurile se pot accesa și parcurge de pe orice PC, fie desktop, fie laptop, cu condiția unei conexiuni stabile la internet. Deși o parte dintre resurse pot fi accesate și de pe telefon, o bună parte din laboratoare nu pot fi parcurse utilizând telefonul!

 • Tot programul se va desfășura online?

Da, toate cele cinci cursuri sunt online și le puteți parcurge oricând, în ritmul ales de dvs., cu condiția de a vă încadra în termenul limită de trei luni dar având o activitate constantă în toată această perioadă !

 • Cum este organizat programul de certificare și cum se eliberează certificatele?

Programul este alcătuit din cinci cursuri distincte. La finalizarea fiecărui curs, se eliberează un certificat de absolvire a cursului respectiv. Astfel, la finalizarea tuturor celor cinci cursuri, veți avea acces în platforma Coursera la cinci certificate de curs și, suplimentar, la certificatul de specialitate Google IT Support Professional care va fi cel de-al șaselea certificat precum și scopul final al acestui program de certificare.

Mai jos aveți o schemă a întregului program  cu cele cinci cursuri componente, capitolele fiecăruia dintre ele (numite weeks), precum și numărul de ore maxim necesar pentru parcurgere:

 • Cursurile sunt in format video sau text?

Cursurile dispun atât de resurse video și text, cât și de laboratoare pentru practică.

 • Trebuie parcurse toate cursurile sau putem alege doar unule dintre ele?

Pentru finalizarea programului și obținerea certificării finale Google IT Support Professional este absolut necesar să parcurgeți toate cele cinci cursuri și să obțineți punctaj de trecere la toate evaluările obligatorii.

 • Dacă nu înțelegem ceva, putem relua anumite lecții înainte de o evaluare obligatorie?

Fiecare lecție se termină cu un test scurt de autocontrol. Atât testele, cât și lecțiile pot fi reluate pentru a se asigura învățarea temeinică și însușirea deplină a competențelor vizate. Evaluările obligatorii pot fi și ele reluate deși există un număr variabil de încercări după care trebuie așteptat un număr variabil de ore sau zile pentru a putea încerca din nou. Fiecare gen de resursă își are specificate explicit limitele.

 • Există un sistem de evaluare gen teste, un examen final sau un proiect pentru obținerea certificatelor?

În fiecare dintre cele cinci cursuri există teste scurte de autocontrol după fiecare lecție. Pe de altă parte după fiecare din cele șase capitole (numite weeks) ale fiecărui curs, există o serie de evaluări, chestionare și laboratoare care sunt obligatorii (notate cu Required). Pentru această categorie de teste aveți nevoie de un punctaj minim (variabil dar în general e undeva pe la 80%) pentru a trece testele și a putea avansa la următoarele lecții. Nu există un examen final nici la sfârșitul fiecărui curs, nici pentru obținerea certificatului final, trebuie doar să treceți toate testele și sarcinile notate ca obligatorii de a lungul întregului program !

 • Există un termen de valabilitate a certificatelor obținute?

Certificatele obținute nu au perioadă de valabilitate. Ele pot fi adăugate în CV-ul dumneavoastră ca și validare a competențelor necesare pentru o poziție de asistent IT.

 • Pentru ce fel de poziții pot aplica având această certificare?

Certificarea Google IT Support Professional vă permite să aplicați pentru următoarele poziții profesionale:

 1. Tehnician întreținere sisteme IT
 2. Tehnician rețea de calculatoare
 3. Tehnician administrare baze de date
 4. Analist de sistem
 5. Operator asistență IT
 • Certificarea este recunoscută internațional?

Atât programul cât și certificatul Google IT Support Professional au recunoaștere internațională, fiind deja implementate în foarte multe țări.

 • Dacă urmez deja o facultate în domeniul IT, îmi mai este util acest program?

Cu siguranță, acest curs este creat de către Google.org împreună cu Coursera (una dintre cele mai mari platforme de învățare online din lume). Atât designul, cât și conceptele programului de certificare vă vor ajuta să vă pregătiți pentru un post de asistență IT pe care veți putea lucra încă din timpul facultății. Modul diferit de prezentare a unor concepte dificile, comparativ cu prezentarea lor în cadrul facultății, vă poate fi de mare ajutor la examenele pe care trebuie să le susțineți la facultate. 

 • Există un termen limită pentru finalizarea cursului?

Termenul limită pentru finalizarea cursului este de aproximativ trei luni de la semnarea contractului de participare, dar data exactă vă va fi comunicată prin email în aceeași zi în care veți primi, de pe platforma Coursera, și invitația de înscriere în program.

 • Dacă finalizăm mai repede cursul trebuie să-i așteptăm și pe ceilalți?

Parcurgerea acestui curs se face individual, chiar dacă înrolarea se face în grup. Veți obține certificarea în momentul în care finalizați cursul chiar dacă asta se întâmplă mai repede decât termenul limită stabilit pentru grupul din care faceți parte. Noi vă recomandăm să participați la sesiunile de pregătire și să finalizați cursul într-o singură lună chiar dacă aveți trei la dispoziție.

 • Putem avea acces la o lecție demonstrativă pentru a înțelege exact cum se va desfășura cursul și cât de dificil este?

Vă invităm să verificați informațiile despre conținutul cursului înainte de a decide dacă vă înscrieți sau nu. Puteți face acest lucru în secțiunea Despre curs a site-ului Digital Women 2023. În principiu dacă întruniți întru totul cerințele prezentate pe prima pagină a site-ului Digital Women 2023 și veți utiliza toate resursele de asistență pe care vi le vom pune la dispoziție, veți finaliza cursul fără nici un fel de emoții. 

Despre angajare

 • Cele două workshop-uri de competențe pentru angajare se vor desfășura tot online?

Da, cele două workshop-uri se vor desfășura online, pe platforma Teams și ele se vor repeta în așa fel încât să puteți participa la ambele.

 • Acest curs este dedicat doar pentru obținerea unei poziții în domeniul asistenței IT? Eu aș vrea să mă concentrez pe Front End Development, m-ar putea ajuta acest curs?

Acest curs contribuie în mod direct la obținerea unei poziții de asistență IT, dar contribuie indirect și la obținerea altor poziții de nivel începător în domeniul extrem de vast al tehnologiei informației.

 • Dacă nu ne interesează obținerea unui post în domeniul IT, cunoștințele dobândite ne pot folosi și în alte poziții profesionale?

Competențele dobândite în acest curs pot folosi în orice poziție profesională care implică domeniul digital, iar în ziua de astăzi puține sunt cele care nu o fac. Mai mult decât atât, competențele de bază deprinse în acest curs vă pot facilita înscrierea la cursuri de competențe digitale avansate, cum ar fi de exemplu CompTIA A+.

 • După absolvirea acestui program avem posibilitatea să ne angajăm la Google? 

Acest curs și certificarea Google IT Support Professional, pot să vă faciliteze accesul la poziții profesionale de nivel începător în orice companie sau instituție, inclusiv Google, însă, trebuie precizat faptul că acest program de certificare nu facilitează în mod direct angajarea în cadrul companiei Google.

 • Ce presupune obligația de a vă informa asupra statutului profesional?

Dacă în timpul sau după absolvirea cursului vă găsiți un nou loc de muncă sau un internship, avansați la locul de muncă actual pe o poziție mai bună sau vă schimbați cariera, vă vom ruga să completați un foarte scurt chestionar online prin care să ne detaliați acest lucru. 

 • Avem obligația să ne angajăm în domeniul IT după absolvirea cursului?

Nu există obligativitatea de vă angaja în general și nici în domeniu IT în special. Scopul acestui curs și a certificării aferente este să vă ajute să accesați poziții de asistență IT care pot fi disponibile inclusiv în companii care activează în alte domenii decât IT. 

 • Mă ajută această certificare în vederea înființării unui PFA în domeniul IT?

Această certificare vă poate fi de folos (pentru atestarea pregătirii profesionale) în situația în care doriți să înființați un PFA cu următoarele coduri CAEN, care să vă permită să oferiți servicii de asistență IT: 

 1. Cod CAEN 6203 Activități de management (gestiune și exploatare) a mijloacelor de calcul
 2. Cod CAEN 6209 Alte activități de servicii privind tehnologia informației
Vă recomandăm să verificați acest aspect cu reprezentanții ONRC din județul în care vă aflați.

 • La ce nivel de salarizare putem spera dacă reușim să ne angajăm în domeniul IT pe o poziție de nivel începător?

Salariile pentru locurile de muncă de nivel începător în domeniul asistenței IT diferă în funcție de factori precum compania, locația, sau competențele suplimentare necesare, cum ar fi cunoașterea uneia sau mai multor limbi străine. Conform site-ului undelucram.ro, media salariilor pentru acest tip de poziție profesională este undeva între 3.000 – 4.000 lei net, plus diferite alte bonusuri.