Despre Curs

Competențe pentru Angajare de la Experți Google

DIGITAL WOMEN vă oferă acces la un curs online alcătuit din 5 module care vă ajută să obțineți certificatul Google IT Support Professional. Cursul are o durată de 153 ore și poate fi parcurs până la 15 decembrie 2021. Cursul se desfășoară online pe renumita platformă COURSERA, în limba engleză.

În cadrul acestui program de curs certificat cu 5 module, vă veți pregăti pentru un job entry-level în asistența IT, printr-un curriculum inovator dezvoltat de Google. Peste 80% dintre cursanții certificatului de asistență profesională Google IT din SUA raportează un impact în carieră în decurs de 6 luni, cum ar fi găsirea unui nou loc de muncă sau obținerea unei majorări sau începerea unei noi afaceri.

După finalizarea acestui program de certificare, cursantele Digital Women își pot partaja informațiile direct cu Google, precum și cu alți angajatori. De asemenea, acest program vă pregătește pentru examenele CompTIA A +, certificarea standard pentru sectorul de suport IT.
Printr-o combinație de tutoriale video, teste și laboratoare practice, veți fi introduse în tot ceea ce înseamnă depanare, servicii pentru clienți, rețea, sisteme de operare, administrare de sistem și securitate - abilități IT fundamentale necesare pentru un rol entry-level.
Dedicând aproximativ 5 ore pe săptămână, puteți finaliza cursul între 3 și 6 luni.

Competențe dobândite de participante la finalizarea acestui program de certificare profesională:

- abilitățile necesare pentru a reuși într-o capacitate IT de bază
- efectuarea de sarcini de asistență IT de zi cu zi, inclusiv asamblarea computerului, configurarea de rețele wireless, instalarea de programe și suportul clienților
- oferirea de asistență pentru clienți end-to-end, de la identificarea problemelor și a soluțiilor și implementarea acestora
- utilizarea sistemelor de operare, inclusiv Linux, sisteme de nume de domeniu, interfață de linie de comandă și cod binar

Cele 5 module din acest program de certificare sunt:

Modulul 1 - Noțiuni fundamentale de asistență tehnică

În acest modul, cursantele vor fi introduse în lumea tehnologiei informației sau IT. Curriculum-ul va trece prin diferitele fațete ale IT, inclusiv hardware-ul computerului, internetul, software-ul computerului, depanarea și serviciul pentru clienți.

Modulul 2 - Biții și octeții rețelei de calculatoare

Acest modul este conceput pentru a oferi o imagine de ansamblu completă a rețelelor de calculatoare. Cursantele vor acoperi totul, de la elementele fundamentale ale tehnologiilor și protocoalelor moderne de rețea la o prezentare generală a cloud-ului, până la aplicații practice și depanare la rețea.

Modulul 3 - Sisteme de operare și dvs.: deveniți un utilizator informat

În acest modul - printr-o combinație de prelegeri video, demonstrații și practici practice - cursantele vor învăța despre principalele componente ale unui sistem de operare și despre cum să efectueze sarcini critice, cum ar fi gestionarea software-ului și a utilizatorilor și configurarea hardware-ului.

Modulul 4 - Administrarea sistemului și serviciile de infrastructură IT

Cursantele vor afla despre serviciile de infrastructură care mențin toate organizațiile în funcțiune și vor învăța, de asemenea, cum să gestioneze și să configureze servere și cum să utilizeze instrumentele din industrie pentru a gestiona computere, informații despre utilizatori și productivitatea utilizatorilor. În cele din urmă, vor învăța cum să recupereze infrastructura IT a organizațiilor în caz de dezastru.

Modulul 5 - Securitate IT: Apărare împotriva sistemelor digitale nocive

Ultimul modul acoperă o mare varietate de concepte, instrumente și cele mai bune practici de securitate IT. Cursul este completat prin punerea diferitelor concepte într-o arhitectură de securitate multistratificată, aprofundată, urmată de recomandări despre cum să integreze o cultură a securității în organizații sau echipe.